Дванайсет причини да правим секс всеки ден

Намалява стреса
Ако сте имали дълъг работен ден или просто се чувствате претоварени, сексът ще ви помогне да се отпуснете и да намалите стреса. По време на секс телата произвеждат допамин, ендокрин и окситоцин, които в комбинация помагат да се намали стреса. Осен това допаминът, окситоцинът и ендорфините са биохимичната основа на щастието.

Приятно упражнение е
Когато се сблъскват с думата “тренировка”, много от нас изпадат в ужас. По време на секс телата ни преминават през постоянни физиологични промени, които са равни на едно рутинно упражнение. Темпът на дишане се покачва, а това изгаря калории. Ако правите секс три пъти в седмицата, може да изгорите около 7500 калории на година. Това е равно на изминаването на 120 километра.

Помага на имунната система
Изследователи от университет в Пенсилвания са открили, че двойки, които правят два пъти секс седмично, имат по-високи нива на специфични антитела. По време на секс антигени като имуноглобулин А се освобождават. Доказано е, че те предпазват от обикновената настинка и дори грип.

Понижава кръвното налягане
Дори половият контакт да е кратък, може да подобри кръвното ви налягане значително. Изследване, проведено от шотландски учени, е установило, че сексът намалява диастоличното кръвно налягане.

Прави сърцето по-здраво
Когато телата ни горят калории, подобряват и сърдечносъдовата си дейност. Учени от Изследователския институт на Нова Англия открили, че 45% от мъжете страдат по-малко от сърдечносъдови заболявания, ако редовно правят секс.

Облекчава болката
Ако ви боли глава или страдате от мигрена, сексът може да облекчи болката повече от медикаментите за тази цел. Д-р Джордж Ерлих е провел проучване, установявайки, че хората, които правят секс редовно, често изпитват значително по-малко болка, отколкото техните колеги, които нямат полови контакти.

Регулира месечния цикъл
Ако вашият цикъл е нередовен, това може да се дължи на напрегнат живот. Сексът намалява стреса и така оказва влияние върху менструалния цикъл.

Заздравява тазовите мускули
Жените, които имат силно развити мускули на тазовото дъно имат и повишена чувствителност по време на секс и преживяват по-силни оргазми. От сексуалните упражнения също могат да се възползват хората с проблеми като еректилна дисфункция и незадържане на урина.

Намалява риска от рак
Хората, които редовно правят секс, намаляват шансовете за развитие на рак. Австралийско проучване е установило, че мъжете, които еякулират най-малко 21 пъти на месец, е много по-малко вероятно да се разболеят от рак на простатата.

Подобрява съня
Подобно на упражнение, сексът повишава сърдечната честота, което води до релаксация. След оргазъм се отделя хормонът пролактин. Той е отговорен за чувството на спокойствие и сънливост след секса.

Кара ни да изглеждаме 10 години по-млади
Хората, които правят секс три пъти седмично, изглеждат 10 години по-млади от реалната си възраст.

Удължава живота
Благодарение на секса ще добавим години към нашето дълголетие. Мъжете, които правят редовно секс, живеят два пъти по-дълго от тези, които се скатават в леглото.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *