Двата най-важни съвета при борба с мишките

Едно от най-неприятните неща за едно домакинство, е да се установи, че в него има мишка. На първо четен звучи комично, но който се е сблъсквал с проблема знае, че хич не е шега. На първо място  мишките са преносители на множество зарази и застрашават здравето на човек. На второ място нанасят щети – гризат под, шкафове и мебели и последно – променят цялото ни ежедневие и битови навици. Налага се да мием постоянно съдове и прибори, да не държим храна на достъпни места, да чистим и изхвърляме боклука по няколко пъти на ден.

Друг проблем свързан с наличието на нежелани гости вкъщи, е че реални ние никога не можем да сме сигурни колко са. Понякога се наблюдават нападения или инвазии на мишки из някои жилищни блокове. Ако са по-дребни, те се провират по каналите или си имат свои пътища между етажите и така мигрират през различните съседи.

Какво да направите, ако в къщи имате мишка

  1. Пробвайте да се справите сами

Уловката тук е, че ако видите, че сте безсилни пред вредителя, бързо трябва да се ориентирате към адекватни мерки.

  • Поставете добрия, стар капан –  каквото и да си говорим това е един от най-печелившите ходове. Има няколко вида капани – такива, които са на по-хуманен принцип и позволяват да пуснете мишката на свобода, като сте я хванали, а има и такива, които могат да я убият на мига чрез ток.
  • Листове с лепило – то е специално и доста силно. Минавайки през него мишката, залепва крачетата си и не може да избяга.
  • Ултразвуков уред за прогонване на мишки – работи на честота, която е доловима само за вредителите;
  •  
  • Потърсете професионална помощ

Ако става въпрос за гореспоменатата ситуация, а именно нападение от мишки из цялата сграда, това е най-добрият ви вариант. Дори и да говорим  само за вашето жилище, също не се притеснявайте да се обадите на фирма. Екип от специалисти ще изслуша внимателно спецификите на случая и накрая ще действат индивидуално спрямо ситуацията за унищожаване на мишки. Хубавото тук е, че гаранцията да се избавите от мъчителя е по-голяма. Някои фирми дори предлагат договори, които се явяват гаранция за вас. С него, ако първият опит за борба с мишките на екипа е неуспешен, те ви гарантират, че ще се върнат и ще повторят процедурата.

Успех

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *