Два нови случая на коронавирус в Пернишко за денонощие

42-годишна жена от Перник с коронавирус е приета за лечение в инфекциозното отделение на пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“. 43-годишен мъж пък се лекува в домашни условия. Това са двата нови случая на заразени с Ковид-19 в Пернишко, съобщиха от РЗИ.

Към момента трима са настанени за лечение в Белодробната болница, които според управителя д-р Кадийска са в сравнително задоволително  състояние, като двама са пред изписване. Чакат се контролните тестове, за да бъдат изписани за домашно лечение. 

От началото на пандемията през лечебното заведение са преминали 40 пациенти и 10 пациенти, при които е имало обективни клинични данни, но са дошли при по-късен етап, когато PCR тестовете са били отрицателни, реагирали са на антитела, което според д-р Кадийска означава, че са се срещали с коронавируса.

Активни към момента са 18 случая – на домашно лечение 11 и 7 хоспитализирани в ЛЗБП. Поставените под карантина са общо 47 лица, от тях 31 в община Перник, 8 в община Радомир, 6 в община Брезник, 0 в община Трън, 0 в община Земен и 2 в община Ковачевци.          КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *