HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Две години лисица краде кокошките на майстора, наредил плочките в Благоевград за посрещането на Дипломатическия корпус

Лисица краде кокошките на топловеца от дупнишкото с. Бистрица Бойко Тепавичарски /на снимката/ под носа на двете му ловни кучета.
“Видях лисицата с кокошката в уста и започнах да крещя “уууаааа”, тя остави кокошката и избяга. Нямах време да реагирам, да взема пушката и да я гръмна”, заяви Тепавичарски пред репортер на “Струма” и добави: “Къщата ми е в центъра на селото. В двора имам и две ловни кучета.
Миналата година ми открадна 4 кокошки. От два дни я дебна, но не се появява. Играем си на котка и мишка с лисицата. Съседите имат стара воденица. Мисля, че котилото й е там. Като я подгоних, отиде право там. В момента лисиците отглеждат малките си и тя им търси храна. Затова идва в моя двор и в двора на съседите. На тях беше удавила гъска”, разказа Бойко Тепавичарски.
Той сподели, че от 15 години е ловец и има трофеи на диви прасета, но с лисицата няма слука. Бойко е член на бригадата бистричани, които наредиха всички плочки и павета в Благоевград при мащабния ремонт за посрещането на Дипломатическия корпус в града. От 30 години се занимава с дялане и лепене на камъни за облицовка и свири на тарамбука.
Бойко Тепавичарски е един от героите на късометражния филм “Булгарианум”, сътворен от братовия му син Николай Богомилов, спечелил първа награда в Кан.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *