Две години условно за продавачка от Сандански, ужилила клиенти на мебелен магазин с 6020 лв.

Осъдиха на 2 години условно с три години изпитателен срок продавачка на мебели от Сандански, измамила клиенти с 6020 лева. Снежана Германова бе призната за виновна затова, че в периода от неустановена дата през месец юли 2012 г. до 26.11.2012 г. в Сандански в магазин за мебели, стопанисван от „Нанов” ООД – гр. Петрич, в качеството си на длъжностно лице – продавач- консултант в магазин за мебели, възползвайки се от служебното си положение, при условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага е въвела в заблуждение множество различни лица, желаещи да си закупят мебели от магазина. Служителката убеждавала клиентите, че в момента не разполага с търсената от тях стока, но при предварително заплащане на определена парична сума, представляваща част или цялата крайна цена на избраните от тях мебели, тя ще поръча тяхната изработка. Обвиняемата също така обещавала и доставката на стоката в срок до един месец, а при получаването на готовите стоки клиентите на магазина ще трябва да й заплатят и останалата част от цената, дължима за поръчаните от тях мебели, в случаите, когато при поръчката на стоката същите са платили като капаро само част от тази крайна цена.

Съдът е установил, че в действителност Германова изобщо нямала намерение да поръчва изработването на тези мебели и да ги достави на клиентите, които е измамила, а е искала единствено противозаконно да получи и задържи за себе си паричните суми, които измамените от нея лица са й платили. Измамата е в размер на 6020 лева.

За това престъпление съдът е наложил присъда 2 години лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок от влизане на присъдата в изпълнение. Освен това С. Германова ще трябва да заплати и направените разноски по делото в размер на 526 лева и направени разходи за експертизи в размер на 247 лв. и 180 лева разноски за вещото лице. 

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *