Две жалби подадени до РИК в Перник

Гласоподавател е сигнализирал по телефона за липсата на спазване на  изразяващи се в непоставени лични предпазни средства /маски/ от членовете на секционни избирателни комисии,  липсата на лични предпазни средства /маски/ от страна на застъпниците и упълномощените лица на кандидатски листи. Лицата които ползват маски не са ги поставили правилно , тъй като маските не покриват носа. Не се спазва необходимата дистанция от 1.5 м., има струпване на хора.

РИК Перник след подадения сигнал незабавно се свързали с председателите на всички секционни избирателни комисии и отново дали  задължителни указания да се спазват противоепидемичните мерки.

Гласоподавател пък твърди, че е закъснял за работа, защото избирателните секции в зала „Борис Гюдеров“ не отворила на време. Той подал сигнал на спешен номер 112.

Мъжът твърди,че не е допуснат до гласуване, защото секциите са започнали работа в 7.20 ч. и той закъснял за работа. Пред СИК-овете имало опашки и упражняването на вота ставало бавно.

След проверка е установено, че секционните комисии са започнали работа между 7.00  и  7.06 ч. Същите се намират в едно и също помещение и са отворили навреме. Гласуването е започнало веднага,  като пред секциите е имало избиратели, които са влизали в сградата да упражнят правото си на глас. Тъй като са били много на брой,  мъжът не е могъл да гласува, защото не е имал възможност да чака. Жалбата му е отхвърлена.

       КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *