Две местни фирми с оферти за извършване на ремонтите на сградите на полицията и пожарната в Разлог, поръчката за 741 397 лв.

Разложките фирми „Винстрой“ ООД на общинския съветник Николай Колчев и „Миле Инженеринг“ на Георги Фарфаров са единствените кандидати, подали документи за участие по обявената от община Разлог обществена поръчка за извършване на строително-монтажните работи по проект „Повишаване на енергийната ефективност на административни сгради на РУ – гр. Разлог и РСПБЗН – гр. Разлог“, която е на обща стойност 741 397,99 лева с ДДС.

Офертите им бяха отворени вчера от петчленна комисия, председателствана от Георги Радев, началник отдел „Обществени поръчки“ на община Разлог. На заседанието на комисията не присъстваха представители на двете фирми. Трима от членовете на комисията разписаха техническите предложения на двамата участници и запечатаните  пликове  с ценови предложения. Те ще бъдат отворени, след като комисията прегледа техническите предложения и даде становище дали са спазени всички изисквания и дали са налице всички необходими документи.  

Обществената поръчка е по две обособени позиции. По-висока е прогнозната стойност по първата – за ремонт на сградата на полицията, и е в размер на 536 933,99 лева с ДДС. Втората обособена позиция – тази за сградата на пожарната, е на стойност 204 464 лева, също с ДДС. По проекта са предвидени  дейности по усилване конструкциите на двете сгради, изпълнение на цялостни мерки за енергийна ефективност, рехабилитация на топлопреносните мрежи  и изграждане на достъпна среда за хората в неравностойно положение. За сградата на пожарната е предвидено още и изграждане на соларна инсталация за битова гореща вода.  

Двете фирми участнички са били изпълнители на доста обществени поръчки, както в Разлог, така и в областта.  

Според информация от сайта „Биволъ“ за „Винстрой“ ООД има данни да е била изпълнител по  12 обществени поръчки за над 5.6 млн. лева, 6 от тях са в  община Разлог.  През 2017 година фирмата е била изпълнител на 4 поръчки на местната администрация за обща стойност 799 515 лв., и на още две  през  годините  2013 и 2016. Според Търговския регистър фирмата се представлява от общинския съветник Никола Колчев и Стефан Стефанов. Двамата са съдружници с равно дялово участие. Фирмата е била изпълнител  на обществени поръчки на общините Благоевград, Банско, Дупница, Враца и Областно пътно управление – Благоевград. 

За другия участник – „Миле инженеринг“ на местния бизнесмен Георги Фарфаров, има данни, че е била изпълнител на 14 обществени поръчки за почти 12 млн. лева.  11 от тях са на  община Разлог и са на стойност малко над 11.4 млн. лева. Последната обществена поръчка, по която е била изпълнител, е от миналата година за ремонт на пътища и е на стойност почти 1.3 млн. лева. Според Търговския регистър Фарфаров е едноличен собственик на капитала на дружеството. 

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *