Две пълни шестици са изкарали абитуриентите от разложкото СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” на ДЗИ

Две пълни шестици са изкарали зрелостнички от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ в Разлог по предмети от вторите задължителни държавни зрелостни изпити. Оценка 6:00 е получила на матурата по английски език Велислава Найденова, а Виктория Рекарска е с 6:00 по химия. С много висока оценка по английски език е и Мария Тренчева, която е изкарала 5:95.

И тази година разложката гимназия дава заявка да се нареди на челните позиции в областта по успех от държавните зрелостни изпити. Официалните протоколи все още не са изпратени от РУО – Благоевград, но на база индивидуалните справки на учениците резултатите, които са постигнали, са доста високи.

Обща 43-ма дванадесетокласници от випуск 2021 са се явили на матурите и всички са издържали успешно. На първия задължителен държавен зрелостен изпит по БЕЛ постигнатият среден успех е 4.88. С най-висок резултат е Сабие Терзи, която е изкарала оценка 5.91.

5.19 е пък отчетеният среден успех от седемте изборни предмета по втория държавен зрелостен изпит. Най-много ученици – общо 16, са избрали като втори ДЗИ английски език, а средният успех е отличен 5.65. С две стотни по-висок е този по биология, където са се явили осем зрелостници и са постигнали среден успех 5.67.

Осем е и броят на учениците, избрали за втори ДЗИ математиката, а постигнатият среден успех е „Много добър” /4.52/. Традиционно тя не е сред желаните предмети от зрелостниците, от години не е сред предпочитаните дисциплини и от възпитаниците на разложката гимназия. От училището споделиха, че за пръв път от години математиката е предпочетена от толкова много ученици. В предходните години максимум по 2-ма ученици са избирали математика.

„Много добър” /4.76/ е средният успех по философия, която е предпочетена от седем от завършващите. География и история са другите две дисциплини, които зрелостниците са избрали за втора матура. Там средният успех също е висок – 5.53 по история и 4.19 по философия.

Официалните протоколи с резултатите от държавните зрелостни изпити предстои да бъдат изпратени от РУО през тази седмица.

Миналогодишният випуск на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” постигнаха среден успех от 5.08 от двата ДЗИ.

През 2019 година училището се нареди по успех на трето място в областта и на 58-о в страната.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *