Две седмици след акцията на ГДБОП Стария Лапач отново попадна в ареста в Дупница, заловили го зад волана след коктейл от алкохол и амфетамини

По-малко от две седмици бяха необходими на 67-годишния дупничанин Николай Лапачки да се озове отново зад решетките. Във вторник вечерта Н. Лапачки, известен с прякора си Стария Лапач, е пътувал с лек автомобил „Нисан“ по ул. „Вардар“ в Дупница, когато е спрян за проверка от патрул на КАТ – Пътна полиция. При проверката дрегерът отчел 1,14 промила в издишания въздух. Лапачки е тестван и за дрога, като се оказало, че е взел и наркотично вещество, което реагирало положително на амфетамин.

Лапачки е задържан и отведен в РУ – Дупница. Там е и автомобилът му. Криминалисти от Дупница са претърсили къщата му в градската градина и са открили 575 хапчета амфетамин и 300 старинни монети. За случая е уведомена Районна прокуратура – Дупница.

Николай Лапачки е задържан за 72 часа. Очаква се да му бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража“.

В рамките на две седмици това е второ задържане Лапачки от органите на реда в Дупница. Както „Струма“ писа, на 7 април при организирана от ГДБОП акция в ареста в РУ – Дупница бяха зъдържани 8 души за организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Сред задържаните бяха Николай Лапачки,синът му Георги Лапачки, който в момента е в ареста на Национална следствена служба заедно с братовчедка си и жена от Перник, която била доставчик на дрогата, която са разпространявали Лапачки. Сред задържаните е била и съпругата на Лапачки младши.

Часове след задържането им Стария Лапач, задържаният тогава таксиметров шофьор, Д. Костадинова и още двама бяха освободени от ареста.

ДРАГО МИРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *