HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Две столетнички празнуваха рожден дeн в Петричко, кметът Д. Бръчков ги поздрави лично

Две столетнички празнуваха вчера рожден ден. 101 години навърши Стана Мишкова от село Коларово /сн. 1/, а Мария Крушомикова от Петрич /сн. 2/ посрещна 100-годишния си юбилей в добро здраве. По този повод кметът Димитър Бръчков и заместник-кметът Илияна Попова посетиха баба Мария, за да я поздравят лично. Кметът пожела на Мария Крушомикова да бъде жива и здрава и да поддържа духа си бодър.

От името на общината столетницата получи ръчно изработена оригинална картичка и албум, торта, бутилка червено вино и сума в размер на 300 лева, каквато е установената традиция.

Баба Мария има три деца, седем внуци и десет правнуци. Тя е известна в Петрич с това, че като младо момиче е помагала в къщата на Преподобна Стойна. И до ден-днешен столетницата добре си спомня и разказва с радост истории, свързани с този период от живота й.                                                                                                                       Поздрав от кмета Димитър Бръчков получи за 101-ия си рожден ден Стана Мишкова от село Коларово. Към днешна дата столетниците в община Петрич са петима и  по данни на отдел ГРАО всички са жени. От тях две живеят в Петрич, две са от село Беласица и една от село Първомай.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *