Двойна радост! На сватбата на сестра си, миг преди тя да хвърли булчинския букет, петричанин поиска ръката на любимата си

Двойна радост беляза сватбата на петричанката Теодора Анева и благоевградчанина Иван Максимов. Докато булката се готвеше да хвърли букета си и да предскаже чия ще е следващата сватба, брат й Иван падна на колене пред любимата си Симона и й предложи брак. В тайния замисъл на годеника били посветени само младоженците, които по време на подготовката на сватбата си му помогнали да избере годежния пръстен.
И двете двойки са заедно от около 5 години. Преди година и 2 месеца Симона дарила Иван Анев с дъщеричка Анна-Мария и щастливият татко отдавна търсел удобен момент да падне на колене с пръстен в ръка. Преди година с годеж го изпреварила по-малката му сестра. Приятелят й направил романтично предложение за брак на любимото й място – градината при черквата на Рупите.
За кумове на сватбата си двамата без колебание поканили Даниел Шарков, приятел на младоженеца от ученическите години, с когото после и като студенти делили една квартира в София, и съпругата му Нели.
По време на гражданския ритуал Иван не пропусна да декларира намерението си да е водещата фигура в брака като успя да настъпи нежната си половинка, в ресторанта по-късно също успя да откърши по-голямото парче от ритуалната пита в знак, че ще е финансовият стожер, а Теодора с умна усмивка и чувство за хумор му призна, че няма нищо лошо да е шията в семейството, която върти главата накъдето иска.
“Брат ми е притеснителен и, честно казано, вече си мислех, че се е отказал от идеята за предложението, защото сватбата беше вече в разгара си”, разказа вълненията от паметния за цялата фамилия ден Теодора. И точно когато се готвела да хвърли букета към неомъжените си приятелки и близки, усетила, че центърът на вниманието се измества. Изненадата и радостта от второто щастливо събитие бяха огромни за всички гости, но най-вече за родителите Мария и Владо Аневи, за бъдещите им сватове, които същи бяха сред гостите, за бабата и дядото на булката и годеника, както и за сватята им, майката на младоженеца Юлия Ханджийска, пенсионирана медицинска сестра.
Продължението на ритуалите показа, че булката добре е “влачила крак” на тръгване към олтара, тъй като братовчедка й Катерина хвана букета, а братовчед й Мартин – жартиера й, и с това се дадоха заявки за още сватби в рода.
Часове след двойния празник шофьорът на лимузината на младоженците, приятелят им Светлин, ги посрещна в семейния си хотел в Приморско за първите сватбени нощи като прелюдия към планирано пътуване до Анталия.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *