ДВОЙНА РАДОСТ! Синът на бившия зам. кмет на Благоевград Александър Янев стана татко на близначета, кръсти момченцето на баща си

Синът на бившия заместник-кмет и почетен гражданин на Благоевград Александър Янев – известният музикант Георги Янев, стана татко на приказни близнаци. Момченцето ще носи неговото име, а сестричката му се казва Румяна. Тяхната първа снимка вече се появи, качена в уеб пространството от майка им Райна Налджиева,  която през 2003 г. спечели титлата „Мис България“.

От свое и от името на таткото красавицата обеща на двете ангелчета да ги направи щастливи. Преди раждането миската премина през сериозно изпитание, след като в деветия месец от бременността си се зарази с Соvid-19, но успя да се излекува, прeди дa рoди.

Освен нея на седмото небе от двойното щастие е бащата Жоро Янев, който е китарист и основател на групa „Кaффe“. Той и Райна се oжeнихa прeди 2 гoдини, а кумове им бяха Влaди Aмпoв-Грaфa и cъпругaтa му. След като се сдоби с приза за най-красива българка, Райна направи успешна модна кариера, но по-късно се отказа, за да се отдаде на народните танци. Георги пък е преподавател, музикален продуцент и аранжор, изучавал класическа китара в Алжир, Русия и Америка. Като студиен музикант той участва в над 20 издадени албума, концентира в над 14 държави, свири на китара за артисти като Тото Котуньо, Албано, Умберто Тоци, Кийт Томпсън, Уейн Маршал, Ил Диво.

Жоро Янев завърши основното си образование в Пето СОУ в Благоевград, след което замина за Америка и оттогава не се е връщал да живее в родния Благоевград, но продължава да поддържа връзки предимно с приятелите си от ученическите години.

Вчера в тв ефир „Мис България 2003” Райна Налджиева разказа за премеждието да заболее от Ковид, докато е бременна.  „Не излизах никъде и беше странно, че въпреки това се разболях”, разказва Райна.

Тя разбира, че е бременна 10 дни след като в страната ни е обявено извънредно положение. Признава, че този факт дори я успокоил. „Това е най-добрият период за бременеене. Стоиш си вкъщи, пазиш се и си бременееш”, смята тя.

Следващите осем месеца протичат по същия начин. Макар че носи в утробата си близнаци, тя е спокойна. Пази се, но без да изпада в паника заради пандемията. В началото на деветия месец обаче нещата се объркват.

„Всичко при Райна започна с грипоподобна симптоматика – настинка, хрема и лека кашлица”, каза акушер-гинекологът от МБАЛ „Надежда” д-р Павлина Арабаджикова, която поема грижите за миската.

За доктора от болницата за женско здраве Райна е първата пациентка, която се заразява с вируса по време на бременност. Обяснява, че бременните не боледуват по-често, отколкото останалите. Поради особената имунна нагласа на организма по време на бременност обаче е възможно болестта да протече по-тежко. Най-рисково е заразяването в първите месеци от бременността.

„При мен нещата се развиха много бързо. Сутринта се събудих и не се чувствах добре. Дори казах на мъжа ми – или съм болна, или ще раждам. След 4 часа вече бях с почти 39 градуса температура”, споделя Райна.

„Наблюдаваме заразените бременни и им предписваме подходящи за тях медикаменти. Има повишен риск от преждевременно раждане, но това е само при тежко инфектираните пациенти. Няма доказателства, че бебетата боледуват в майчината утроба”, заяви още д-р Арабаджикова.

„Докторката ме успокояваше постоянно, че на бебетата им няма нищо. Измъчваше ме силно треската. Всичко ме болеше, беше ми студено и нищо не можех да направя. Болките в ставите бяха големи. Имах 4-5 кризисни дни и след това започнах да се подобрявам”, добави още „Мис България 2003”.

Шест дни след като Райна дава отрицателен PCR тест, близнаците се появяват на бял свят – живи и здрави. От два дни вече са си вкъщи.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *