Двустранна брохопневмония причинила смъртта на 35-г. таксиметров шофьор, издъхнал след вадене на зъб

Родителите на починалия след посещение при зъболекар 35-годишен таксиметров шофьор от дупнишкото село Крайници долетяха от Италия и Германия да погребат сина си. Стотици роднини и приятели изпратиха вчера в последния му земен път Владимир Лукаров.

Както вестник  “Струма” писа, мъжът почина часове след като извадил зъб в кабинета на стоматолога д-р Станимир Тонев в жк „Бистрица“. Прилошало му още в автобуса от Дупница за Крайници. Прибрал се вкъщи и изпаднал в кома. Близките му извикали Спешна помощ, но малко по-късно в болницата той издъхнал.

В съобщението за смърт на Вл. Лукаров пише, че е починал от двустранна бронхопневмония.

“Владимир ми се обади по телефона в събота около 11,00 часа и ме попита може ли да дойде в кабинета ми, тъй като го боли зъб. Казах му, че може и той дойде”, заяви вчера по телефона за „Струма“ д-р Тонев и допълни: „Имаше два отворени зъба, почистих ги и сложих лекарство, казах му, че ако някой зъб започне да “чука”, сам да махне лекарството или да дойде в кабинета ми. В понеделник дойде отново в кабинета ми с огромен абсцес на 5-и долен зъб, единият от тези, на които сложих лекарство в събота. Реших, че е за вадене и го извадих. От 15 години работя с упойка “Убистезин”, дневно вадя по 5-6 зъба и до момента не е имало проблеми. Пациентът не каза да има някакви здравословни проблеми. Ако е диабетик или има високо артериално налягане, или друго заболяване, го изпращам на хирург – заяви д-р Тонев. – 30 минути след като си тръгна от кабинета ми, Владимир се обади, че го втриса и ме попита какво да прави. Казах му да повика Бърза помощ, ако се усеща зле“, заяви д-р Тонев.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *