Дебелите хора правят повече секс, причините са смайващи

Учени от здравния департамент на Университета в Университета Чапман са провели проучване, в което са участвали повече от 60 хиляди души, и установили, че хората със затлъстяване имат повече сексуални партньори, отколкото хората с нормално тегло. Така че, за мъжете в първия случай средният брой е бил 8, а във втория – 6.
Докторът по психология Дейвид Фредерик, ръководител на изследването, отбелязва, че мъжете с наднормено тегло са по-близо до женския идеал за идеален мъж, отколкото мъжете с поднормено тегло. 
Това има историческо и антропологическо обяснение, защото от мъжете винаги се е изисквало да бъдат силни и впечатляващи. Затова пълните мъже изглеждат по-привлекателни за дамите.
Важно е обаче да се отбележи, че участниците в проучването не са били с наднормено тегло. Индексът на телесната им маса надвишава нормалното само с няколко стойности. Тази физика Фредерик нарича „конституцията на татко“.
Жените с повишен индекс на телесна маса също имат повече сексуални партньори, отколкото момичета с нормално тегло: средно 7 срещу 6. Жените с астенична физика правят най-малко секс.
Според Фредерик тук психологическите причини играят основна роля. Хората, които са прекалено загрижени за външния си вид, са по-ограничени. Но тези хора, които не придават голямо значение на своите форми, напротив, са по-освободени в сексуалния си живот.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *