Деветнайските на „Марек“ оредяха, търсят попълнения в Благоевград и Перник до старта на първенството

Последните съмнения около съществуването на формацията на „Марек“ в Елитната група при 19-годишните футболисти отпадна вчера. Направената калкулация за евентуалните разходи на отбора за предстоящото първенство показва, че няма да има проблеми за обезпечаването им. Те значително ще се съкратят, след като съдийските такси отпадат и няма да бъдат плащани от клубовете, чиито отбори участват в шампионата. Оставането на младоците от Дупница ще се случи, след като всички останали парични разходи ще се поемат с основното участие на общината.

Тепърва трябва да се решават две задачи – транспортът и кадровият състав. Първият проблем възникна с оттеглянето на досегашния шеф на Управителния съвет на „Марек“ Борис Паризов, който подходи по старата максима – вземи си куклата, дай си ми парцалките, и след като преди време бе обявено, че подарява два автобуса на клуба, при напускането си взе возилата. Така практически всички формации останаха без превоз, като в момента за приятелските мачове мъжкият отбор пътува с лични автомобили. Това няма как да продължи, когато останалите тимове започнат сезона. В момента се търси алтернатива и отново ще се разчита на местната власт да се намеси до месец.

Другият проблем пред дупничани е намаленият кадрови състав в отбора на 19-ките, който в момента разполага с 15-ина футболисти, след като част от досегашните играчи преминаха в мъжкия футбол. Настоящият брой не е достатъчен за участие в първенството. За да решат този проблем, в клуба подеха кампания за търсене на желаещи състезатели да се включат в селекцията. Основният поглед е насочен към Благоевград и Перник и младоци, които отпадат от сметките на ОФК „Пирин“ и „Миньор“.
ГЕОРГИ СТОЯНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *