Деветокласникът в Професионалната гимназия по транспорт в Разлог Ст. Делибосов №1 по резултатни блокади на европейското до 17 г.

Втора поредна победа с разложкия талант Стилиан Делибосов в състава си записаха юношеските национали до 17 г. на европейското първенство в Албания. След гръмкото 3:0 срещу Италия избраниците на наставника на „Марек“ Виктор Карагьозов удариха Австрия с 3:1 /25:23, 20:25, 25:22, 25:21/. Така трикольорите запазиха лидерската позиция в групата си със 7 т. /2 п., 1 з./, с точка повече от адзурите, които имат същия баланс победи-загуби. Топ реализатор на двубоя с 19 т. стана Александър Къндев, 18 т. добави водещият стрелец от двубоя с италианците Кристиян Титрийски. Кадърът на „Пирин“ /Рз/ в българската селекция оглави класацията по показателя точкови блокади с 3 резултатни отигравания, срещу две на най-близкия си опонент от другата страна на мрежата. Деветокласникът в Професионалната гимназия  по транспорт е трети в подреждането на най-добрите изпълнители на сервис в мача. До края на борбата в потока на нашите предстоят сблъсъци със Сърбия тази вечер и с Полша в четвъртък. Вчера отборите имаха почивен ден.

В същото време селекционерът на жените Иван Петков се включи в дискусията защо годлевката Добриана Рабаджиева не е в отбора. „Искам най-добрите и най-подготвените състезателки да играят за националния тим на България. Нямам конфликт с Рабаджиева. Когато поех състава, тя започна подготовка с нас, но получи контузия и се лекуваше. После имаше конфликт с предишното ръководство на федерацията. Доби е изключително класна волейболистка, която винаги може да помогне на националния отбор, стига да пожелае да играе за него“, коментира Петков.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *