Девет златни правила за дълготрайната връзка

Един от най-задаваните въпроси, които задават на двойките с дългогодишна връзка е каква е тайната на щастието между тях. Понякога за това няма ясна причина, а друг път отговорът е: “да оценяваш другия”, “любовта” или израза “минали сме през толкова трудности заедно”. За да намерим разковничето на брачното щастието, вълнуваща милиони влюбени двойки по света, изведохме някои от най-важните простички правила, дадени от семейните психолози. Според семейните психолози щастието се дължи на няколко прости правила:

1. Никога не взимай любимите хора за даденост
Партньорите доброволно живеят един с друг, прекарват време заедно и се обичат. Всеки ден те трябва да си спомнят за нещата, които правят един за друг и какво означава присъствието на единия в живота на другия, пише Bulnews.bg.

2. Вярвай в себе си
Как единият да вярва в другия, когато той самият не е уверен в себе си? Ако човек изпадне в момент на съмнение, е добре да опита да си спомни всички неща, които го правят отдаден на връзката, а не да се съсредоточи върху отрицателните емоции.

3. Помни какво е важно за теб самия
Партньорите във всяка успешна връзка трябва да имат лично пространство. Всеки един от тях трябва да има време за кариера, хоби, образование, четене или тренировка, например.

4. Нищо ценно не идва лесно
Всяка връзка изисква усилия. Колкото повече общуват двама души, толкова по-лесно ще преминават през трудностите и толкова по-силна ще става връзката им. Думите, с които ще накарате всеки мъж да полудее по вас Ето как гониш мъжа, който те обича Когато го обичаш, но сексът е ужасен

5. Влагайте сърце и душа във всичко
Ако не полагат усилия за връзката си, партньорите се отдалечават емоционално и връзката им отслабва.

6. Не бъдете злопаметни
Всеки бива разочарован в даден момент, но това не означава, че обидата трябва да се запомни и да се натяква при всеки удобен момент.

7. Не завиждайте за успеха на другия
Успехите на партньора трябва да бъдат единствено повод за радост.

8. Прекарвайте повече време със семейството
Важно е семейството на партньора да ви опознае и да се превърнете в част от него.

9. Избирайте приятелите си разумно
Много хора ще опитат да застанат между партньорите. Такива хора не са истински приятели. Приятелите помагат в трудни моменти и се радват на успехите, те не опитват да разделят някого с партньора му заради едната ревност.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *