Девет месеца след избирането му детронираха председателя на ОбС – Бобошево Ст. Тачев, на мястото му избраха 27-г. В. Димитрова

Девет месеца след избирането му за председател на ОбС в Бобошево Стефан Тачев бе детрониран от поста. На негово място с 6 гласа „за”, 3 „против” и 1 „въздържал се” общинските съветници в малката община избраха 27- годишната Велислава Димитрова от ГЕРБ. Тя е работила в дирекция “Социално подпомагане” в общината в Бобошево. В момента е на щат в Общинска администрация – Дупница. Преди да стане член на ГЕРБ, Димитрова е била част от ПП “Атака” в Бобошево.

Стефан Тачев е останал изненадан, тъй като докладната за отстраняването му от поста е внесена в последния момент като точка от дневния ред на заседанието на Общинския съвет. Той до последно се надяваше, че избраната на предно заседание комисия, която да извърши проверка на дейността му, няма да намери доводи за оставката му.

Оказа се, че комисията е намерила достатъчно доводи за отстраняването. Сред мотивите, изтъкнати от нея, са, че Тачев не се справя с работата си като председател на ОбС, липсва комуникация с Общинска администрация, което е довело община Бобошево до това да няма одобрен от общинските съветници бюджет за 2020 г. и работи с бюджет 2019, което не позволява на кмета да извършва обществени поръчки и други дейности, свързани с финансиране. Ст. Тачев според комисията е толерирал изказвания по време на сесия на хора в негов интерес и против общината. Изказващите се срещу него той прекъсвал грубо.

В своя защита Стефан Тачев заявил, че още от първото заседание на ОбС не е срещнал подкрепа от кмета на община Бобошево Крум Маринов, който не му е осигурил протоколист.

Разривът между двамата ръководители на община Бобошево започна със жалбата, която Стефан Тачев изпрати в Специализираната прокуратура срещу кмета Крум Маринов, в която го обвинява, че управлява общината от кафене на бензиностанция край Бобошево и не идва в общината. След подадения сигнал всички общински съветници и служители в общината дадоха писмени показания и ги изпратиха на Специализираната прокуратура, тъй като в този момент имаше крути мерки за борба с коронавируса и беше забранено да се събират повече от двама души на едно място.

В отговор на жалбата кметът Крум Маринов, който е избран от листата на БСП за четвърти мандат, чрез общински съветници от ГЕРБ и БСП поиска оставката на Тачев, който е от листата на обединение на СДС, НФСБ и „Воля”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *