Дежавю в Сандански след 40 г. в дербито между детелините и комитите

На дневен ред днес е голямото дерби на крайния Югозапад между “Вихрен” и “Беласица”. Преди 40 г. спорът между съседите на ниво “Б” група завърши с краен успех за петричани, които спечелиха първенството и влязоха за първи път в компанията на майсторите. Сега нещата се повтарят една дивизия по-ниско, където детелините и комитите си оспорват правото на професионална промоция с лидера “Марек” и четвъртия “Кюстендил”. След като не успяха да победят в предишния кръг, двата отбора ще се хвърлят здраво в опит да поправят грешката си, като в по-изгодна позиция са домакините, които имат 3 т. аванс и ще отстъпят втората позиция само ако загубят. Заради ексцесиите в Петрич през уикенда от ръководството на санданчани увериха, че са взели всички мерки екшънът да не се повторя на стадиона в курортния град.

“Срещнахме се с шефа на Охранителна полиция, както и с ръководството на частната фирма, която обикновено съблюдава за реда в домакинските ни мачове. Надявам се мачът да премине нормално и да не случат сцени, подобни на тези на ст. “Цар Самуил”. Не успяхме да победим в Панагюрище, но не правим драми от това. Видя се, че клеймото, което бе лепнато на отбора ни, че не играем честно, показа своята несъстоятелност. Освен това в нашата група трудно се прави серия от 3-4 поредни победи и отбор, който е загубил няколко мача, обикновено успява да прекъсне невървежа си, както го направи тимът на “Оборище” срещу нас. Така че битката продължава, кой колко точки има ще броим в края на май”, каза президентът на „Вихрен“ Георги Манолев.

В състава на Петър Златинов всички без вратаря Веселин Ганев и оперирания капитан Валери Георгиев са на бойна нога и амбицирани да се реваншират за нелепо изпуснатите точки през есента на ст. “Цар Самуил”, когато зелено-белите вкараха късен гол чрез Методи Костов и когато предвкусваха победата, позволиха тя да им се изплъзне в заключителните минути.

“Излизаме за победа, както във всеки мач. Не мисля, че “Беласица” може да ни изненада с нещо, тези, които можем да се изненадаме, сме самите ние, ако нещата не се случат според нашите очаквания. Дано неприятните изненади се вече зад гърба ни и да спечелим поредния мач, който ще запази шансовете ни за атака на първото място”, си пожела Топеца.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *