Деканът на Стопанския факултет в ЮЗУ доц. д-р Преслав Димитров към студентите: Не можем да преустановим учебните занятия, тъй като има опасност тази учебна година да не ви бъде зачетена и да се наложи да повторите същия курс на обучение

Деканът на Стопанския факултет на ЮЗУ „Н. Рилски” доц. д-р Преслав Димитров се обърна към студентите на основното звено със специално обръщение. В него деканът от свое и от името на преподавателите благодари на студентите за усилията, които полагат, и резултатите, които показват в поставените им курсови задачи и проекти в провежданото изцяло дистанционно обучение. Доц. Димитров изтъква, че той и колегите му оценяват труда от страна на студентите, за да се справят в срок с целия ежеседмичен поток от лекционен материал и изисквания и задачи във връзка със самоподготовката им.

„За съжаление сме поставени в екстремални и стресиращи за всички ни условия на работа, но в изпълнение на законодателството за извънредното положение в страната, в изпълнение на разпоредбите и указанията на ректора и ректорското ръководство на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и по наше дълбоко вътрешно убеждение, ние сме длъжни и трябва да съхраним Вашето здраве, здравето на Вашите семейства и здравето на вашите колеги студенти и преподаватели. Това налага да продължим да работим именно в условията на дистанционно обучение и ежеседмична връзка между Вас и Вашите преподаватели. Не бихме могли да преустановим учебните занятия, тъй като има опасност тази учебна година да не ви бъде зачетена и да се наложи да повторите същия курс на обучение. Наясно сме също така, че за редица от Вас завършването на обучението в запланувания от Вас срок е обвързано с намирането на работа, кариерното Ви развитие, както и с възможността за реализацията на всички Ваши по-нататъшни планове в личен и семеен аспект. Всичко това налага всички ние – студенти и преподаватели, да покажем разбиране и да се справим със ситуацията с наличните технически средства с наличните информационни технологии и личните си умения да използваме и прилагаме същите тези технически средства и информационни технологии”, се казва в обръщението публикувано на сайта на Стопанския факултет. Деканът подчертава, че ако студентите имат някакви  проблеми и необходимост от съдействие в процеса на дистанционното обучение, преподавателите и целият административен състав на Стопанския факултет с готовност ще се отзоват и ще положат усилия да им съдействат по възможно най-добрия начин!

„Когато извънредното положение приключи и ние всички ще можем да се завърнем безопасно по аудиториите и учебните зали и да започнем присъствени занятия, вярвам, че всички въпроси, които са останали недоизяснени по отношение на учебния материал, ще бъдат уточнени и прецизирани. Ние всички, които работим в Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“, много високо оценяваме Вашето усърдие и стремежа ви да бъдете в крак с поставените срокове от Вашите преподаватели! Справяте се отлично и се вижда, че успявате да се запознавате с учебния материал и да придобиете изискваните от Вас знания, умения и компетенции. Горди сме с Вас и бъдете сигурни, че тези Ваши усилия ще бъдат възнаградени“, обръща се към студентите деканът на Стопанския факултет.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Бай Хой

    Този пехчо натегач сякаш не знае, че и без вируси 90% от студентите не ходят на занятия, а ЮЗУ-то с незаконния си т.нар. “ректор” е на автопилот в очакване на нови избори.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *