Деканът на Техническия факултет в ЮЗУ доц. Иванка Георгиева изненадващо подаде оставка, поста пое заместничката й доц. Сн. Андонова

Доц. д-р инж. Иванка Георгиева изненадващо подаде оставка от поста декан на Техническия факултет на ЮЗУ. Освен това тя се оттегли и от другия пост, който заемаше – ръководител катедра „Електротехника, електроника и автоматика“. Оставката изненада академичната общност, тъй като доц. Георгиева има почти цяла година до края на 4-годишния си декански мандат.

Последната публична поява в ЮЗУ на вече бившия декан бе на 28 март, когато се състоя церемонията по дипломирането на втория випуск на факултета. Тогава доц. Георгиева приветства абсолвентите, връчи дипломите на завършващите и нищо не предвещаваше кадровия трус. Няколко дни след това тя повикала част от подчинените си и ги информирала за намеренията си. Новината за внезапната оставка дошла като „гръм от ясно небе“, още повече че се случва точно когато ЮЗУ е в процедура по най-важната за всяко висше училище институционална акредитация.

Доц. Георгиева така и не посочила мотиви за решението си. Любопитното е, че синът на декана Ив. Георгиева е преподавател в ЮЗУ, именно в Техническия факултет.

Припомняме, че доц. Георгиева бе избрана за декан в края на март 2015 г., след като с постановление на Министерския съвет Техническият колеж бе преобразуван във факултет. Така на практика доц. Георгиева се оказа последният директор на бившия колеж и първият декан на факултета.

След оставката й за временно изпълняващ длъжността декан е назначена доц. д-р инж. Снежина Андонова, която досега бе зам. декан, а вр.и.д. ръководител на катедра „Електротехника, електроника и автоматика” е доц. д-р Антон Стоилов.

Същевременно другият зам. декан доц. д-р Димитрина Керина е подала оставка като шеф на катедра „Комуникационна и компютърна техника и технологии“ и звеното временно се ръководи от доц. дтн Петър Апостолов.

До 2 месеца трябва да бъде свикано общо събрание за избор на нов декан на факултета.

ДИМИТЪР ВАСИЛЕВ

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

3 Коментара

 1. ЮЗУ

  Да, нищо изненадващо. С некадърното си управление самопроизвелото се „професорче“ Юруков ще изгони всички можещи и знаещи, които не са съгласни с полицейските му методите на управление. Жалко за университета. Води наистина ЮЗУ към небитието.

  Отговор
  1. Саваот

   Този кандидат-пенсионер БоЮр се надява, че протежето му, което гласи за шеф на ТФ, ще го приюти след края на мандата му да лапа до 68 г. още пари като “проф.”, макар че не е ясно проф. по какво, защото се пише информатик, а дисертацията и доцентурата му са по “Методика на обучението”, т.е. педагогика, нищо общо с информатика. А и научната му “продукция” по информатика е кръгла нула. Само да не забравя съдбата на доскорощния си гуру, и той божем “проф.” и “д.н.” по педагогика Мирчев, който го избута до ректорското място, а за благодарност БоЮр му духна яко под опашката. Бог забавя, но не забравя, особено некадърниците, взели се на сериозно!

   Отговор
 2. Електрончето

  Нищо изненадващо няма, крайно време беше да се омита към ПИС-а, откъдето довлече сума ти пенсионери, които пък дадоха “д-р” и “доц.” на синчето и. И не само тя, ами и другата некадърница Керина/Дошкова. Такива индвиди, нищо не разбиращи от специалностите на катедрите, които бяха сложени да водят (машинен инж. от колеж – в електроника и автоматика и физичка – в компютърни техники) съсипаха водещи специалности и катедри и водят ЮЗУ към небитието.

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *