Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Деловодителка в Окръжна прокуратура – Благоевград УВОЛНЕНА заради донос

Деловодителка в Окръжна прокуратура – Благоевград е уволнена заради сигнал срещу колеги, който изпратила под фалшива самоличност. През февруари тази година в Апелативна прокуратура – София било получено писмо от Лазар Лазаров от Добринище, в което изразявал недоволство от действията на служителите в служба „Регистратура, деловодство и архив“ на Окръжна прокуратура, които не му дали входящ номер на заявление за издаване на удостоверение за неприключили наказателни производства. Обяснението било, че входящ номер ще получи от служители на служба „Деловодство“ в Окръжна следствена служба към Окръжна прокуратура, които са в друга сграда, и то на другия ден. Лазаров се оплаквал от създадения ред за издаване на удостоверения, който затруднявал гражданите, още повече че той живеел на 65 км от Благоевград.

По случая е образувана преписка, като и.ф. административен ръководител на Апелативна прокуратура – София разпоредил на шефа на Окръжна прокуратура – Благоевград Христо Георгиев да бъде направена проверка по сигнала, който бил изпратен още до главния прокурор и ВСС, както и да предприеме съответни административно-организационни мерки.

При извършената проверка се установило, че лицето Лазар Лазаров не е подавал заявление в Окръжна прокуратура. Справка показала, че човек с това име не живее на посочения адрес в Добринище. Със заповед на окръжния прокурор Христо Георгиев била възложена и проверка на място с цел установяване на автора на сигнала, за да може да бъде изслушан, а обясненията му протоколирани. Тогава лъснало, че на посочения адрес няма къща, а двор със зеленчукова градина. Собственикът на съседния имот заявил, че не познава човек с име Лазар Лазаров. Такъв нямало и сред временно регистрираните лица в кметството на Добринище.

Проверката за издирване на „фантома“ продължила и в пощенските станции, а накрая се стигнало до разкриването на самоличността на действителния подател – деловодителката в Окръжна прокуратура Албена Тимева. Тя била разпозната от пощенска служителка в Банско, която приела подадено от нея писмо, подадено уж от Лазар Лазаров. По това време деловодителката била в платен отпуск. Спрямо нея е предприето дисциплинарно производство и тя е уволнена заради злоупотреба с доверие и уронване престижа на работодателя си, затова, че по скрит и потаен начин е подала анонимни сигнали, което нарушава сериозно основни принципи и норми от Етичния кодекс на съдебните служители.

От Окръжна прокуратура отказаха да коментират задкулисните действия на доскорошната си служителка. Албена Тимева се е възползвала от правото си да обжалва дисциплинарното уволнение в Районен съд – Благоевград.

ИЛИАНА ИЛИЕВА  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *