“Демократична България” откри кампанията си за парламентарните избори в Пиринско, евродепутатът Радан Кънев: Време е да започнем да градим правова и модерна България, избрахме най-добрия кандидат за кмет на Благоевград!

Коалиция “Демократична България – обединение” стартира предизборната си кампания за парламентарните избори в Благоевград. Рамо на кандидатите за народни представители в благоевградската листа, водена от адвокат Иван Димитров, дадоха съпредседателят на коалицията и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов, евродепутатът Радан Кънев, Стоил Яков, член на националното ръководство на ДСБ, както и много членове и симпатизанти.
“Аз съм обнадежден, че хората разбраха, че е наложителна промяна. Разбраха как е управлявана държавата. Години наред бяхме премиерска република, сега по стечение на обстоятелствата за кратко сме президентска република. Трябва да възстановим парламентарната република! Агитираме да бъдат подкрепени партиите на промяната и на първо място “Демократична България”, която в следващия парламент ще бъде незаобиколим фактор при съставянето на мнозинство и правителство. Целта на предстоящите избори е да изпреварим БСП. Разликата не е голяма – 2-3%, надявам се да разширим подкрепата и Благоевград да има двама депутати от “Демократична България”, заяви ген. Атанас Атанасов.
Увереност в доброто представяне на предстоящите избори изрази и евродепутатът Радан Кънев. “Важно е да започнем да изграждаме различна България. Не да констатираме само каква е била през последните 10 г. Тази мрачна констатация направихме още на изборите през април. Време е да спре войната между институциите и да започнем да изграждаме българската правова държава, която не съществува от 70 г. Да изграждаме българската модерна икономика, защото годините на управление на ГЕРБ бяха години на склерозиране на икономическия живот, на изоставане на областните центрове”, заяви Радан Кънев.
Евродепутатът изрази подкрепата си и към д-р Виктория Каракостова, която е втора в листата за народни представители на “Демократична България” и кандидат за кмет на Благоевград на частичните избори. “Това е най-добрият кандидат за кмет, който “Демократична България” може да предложи в момента в Благоевград. Наясно сме, че това е трудна задача, но с инерцията, която имаме на националните избори, с подготовката за следващите парламентарни избори вярвам, че имаме сериозни шансове да бъдем на балотажа за кмет, и там вече: “Каквото сабя покаже!”, заяви Радан Кънев.
БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

 1. Лицемери!

  Точно така – ДБ са слуги на чужди интереси.

  Помислете сами – И Христо, и Радан, и противната А.Цонева са на заплати финансирани от ЧУЖДИ фондации и центрове, тук в България.

  И смятате ли, че хора, които получават възнагражденията си от ЧУЖДИ НПО – неправителствени организации – ЩЕ ЗАЩИТАВАТ БЪЛГАРСКИЯ национален ИНТЕРЕС?!

  Как ще стане?
  Какъв е келепира (печалбата) на финансираните от чужбина НПО тогава?!

  Ей, така безвъзмездно кой хвърля пари, ако ще и най-филантропските приказки да ни приказват.

  Те работят срещу ЕДИНСТВОТО на българския народ и традиционното СЕМЕЙСТВО!!!

  Отговори
 2. Асен

  Радан и цялата ДБ са слуги на чужзи интереси и антинародно насторени, не се бъркайте да гласувате за тях.

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *