Демонстранти блокираха централния вход на сръбската държавна телевизия

Стотици демонстранти блокираха централния вход на сръбската държавна телевизия /RTS/, където президентът Александър Вучич участва в поредното си интервю във вторник вечерта.

Протестът бе организиран от движението “1 от 5 милиона”. Пред RTS бяха изпратени спецчасти на полицията, включително и представители на тайната полиция, облечени в цивилни дрехи, съобщават в. “Данас” и БГНЕС.

Вучич влезе през задния вход на РТС. Още в самото начало на предаването той нарече протестиращите “мафиоти”. Според него “полицията бие само във Франция и Великобритания, но не и в Сърбия”. “Това е чист фашизъм. Всичко това е незаконно. Аз не знам какво може да се роди в тези болни глави”, каза още Вучич.

Сред протестиращите бе и лидерът на “Двери” Бошко Обрадович. “Вучич е най-големият страхливец в историята на Сърбия. Той се страхува да се изправи пред очите на три студентки, които искат да му зададат няколко въпроса, и които RTS никога няма да му зададе в ефир”, каза Обрадович и добави: „Ние сме нормални хора. Ние не искаме нито да се бием, нито да обиждаме когото и да било”.

Пред сградата се събраха и двадесетина привърженици на Вучич.

Интервюто на Вучич продължи над час и половина. В него той десетки пъти нарече опозиционните лидери “мафиоти, лъжци и крадци”. Водещата услужливо мълчеше и оставаше Вучич да говори, без да го прекъсва.

„На тях им е трудно да се борят с мен, защото съвестта ми е чиста. Те може само да ме убият. Аз съм умен човек и мога да направя точен анализ. Аз нямам нито събота, нито неделя, а за тях “Добро утро” е на обяд. А, вие /водещата, бел.ред/ не се страхувайте. Аз съм тук”, каза още Вучич.
Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *