Денят на сватбата определя брачния ви живот

Сватбата несъмнено е един от най-емоционалните моменти в общата история на една двойка. Този красив ритуал освен с много вълнение е свързан с трескава подготовка, включваща избор на сватбена рокля за булката и костюм за младоженеца.

Определено много важна и дори трудна стъпка е определянето на най-подходящия момент за сватбата, тъй като той е обвързан с най-различни поверия.

Така например се смята, че не няма да е на късмет за младоженците, ако бракосъчетанието се извърши във високосна година.

Според по-стари вярвания пък сватба е най-добре да се направи през есента. Вероятно това предание се е зародило в селата и е свързано с желанието на хората първо да приберат урожая и след това да се отдадат на веселие.

Разбира се, днес разбиранията на младите двойки са по-различни и подобни съображения не ги притесняват. Много от тях решават да се врекат във вярност на своята половинка най-вече през летните месеци, защото те са слънчеви, пъстри и подканват към забавления.

Независимо през кой сезон решат да се венчаят младоженците, трябва внимателно да подберат и точния ден на сватбеното си тържество, защото според някои вярвания той определя какъв ще е съвместният живот на двамата партньори. Вижте в галерията ни по-горе каква следа върху брака ви може да остави всеки един от дните на седмицата.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *