Ден на траур в Казахстан, 47 човека остават в болница

Казахстан обяви днес ден на траур, след като вчера самолет се разби малко след като излетя, при което загинаха 12 души, включително пилотът, предаде ДПА.

Правителството в Казахстан е приканило медиите да се въздържат от излъчването на всякакви развлекателни програми през днешния ден според казахстански медии.

Самолетът “Фокер 100” на казахстанската авиокомпания “Бек еър”, се вряза в бетонна стена, след което се удари в двуетажна жилищна сграда в Алмати. Властите спряха полетите на всички останали самолети “Фокер 100” в Казахстан.

Разследващите съсредоточават вниманието си върху версиите за пилотска грешка или техническа неизправност.

Повечето пътници на борда оцеляха при катастрофата. Според казахстанския заместник-министър на здравеопазването 67 души са ранени, а 47 души все още са хоспитализирани в болници в Алмати.

Осем от настанените за лечение са със сериозни наранявания, необходими са били и няколко спешни операции, каза той в изявление, излъчено по казахстанската телевизия.

В самолета е имало четирима чужденци – двама от Украйна и по един от Китай и Киргизстан. И четиримата са оцелели според казахстанските власти.

Самолетът изпълняваше полет от Алмати за Нур Султан, казахстанската столица, която преди беше известна като Астана.

Това беше най-тежката авиозлополука от години в богатата на петрол бивша съветска република, отбелязва ДПА. В по-ново време над 20 души загинаха там при катастрофи през 2012 и 2013 г.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *