Ден на траур в руската република Татарстан

В руската република Татарстан е обявен ден на траур в памет на жертвите на вчерашното въоръжено нападение в училище в град Казан. Нападението беше извършено от 19-годишен бивш възпитаник на училището, който беше задържан от силите за сигурност.

Девет убити, сред които седем деца и 21 ранени, 18 от които деца – това е трагичната равносметка след вчерашната безразборна стрелба в училище №175 в столицата на Република Татарстан Казан. Стана известно, че нападателят Илназ Галявиев е получил разрешение за огнестрелно оръжие на 28 април.

На 4 май Галявиев е стартирал свой канал в социалната мрежа „Телеграм“, в който ежедневно е предупреждавал за подготвяното нападение.

Наричайки себе си „бог“ той е писал, че възнамерява да изчисти света от „биологичния боклук“. Никой от десетките читателите на канала не е подал сигнал до силите за сигурност.

На никого не е направило впечатление и това, че в деня на нападението въоръжен с пушка младеж се разхожда из града.

Междувременно комитетът на Думата по сигурност и противодействия на корупцията прие на първо четене законодателни промени, с които се въвеждат по-строги правила при издаването на разрешителни за оръжие.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *