HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ден преди да умре момиче пише писмо, което трогна хиляди

Много хора по света са все недоволни от живота си. Нямат достатъчно пари, работата им е трудна или не я харесват, имат малко време за почивка.

Понякога всички чувстваме, че нещо ни липсва и може би всичко, от което имаме нужда, е малко… любов и внимание.

“Ако нещо ви прави нещастни, вие имате силата да го промените – в работата, в любовта или каквото и да е. Имате силата и свободата да промените всичко”, това са думите на Холи Бътчър от Австралия.

Наскоро тя загуби битката със заболяването Сарком на Юинг, рядка форма на рак, която засяга предимно младите хора.

Холи е само на 27 години, когато си отива от този свят.

Тя умира на 4 януари, а ден по-рано семейството на Холи публикува писмо във Фейсбук страницата й.

Силата на думите й достигна и докосна над 150 хил. човека, които са харесали и споделили посланието на Холи.

“Странно е да осъзнаете и приемете, че ще умрете млади. Това е само едно от онези неща, които пренебрегвате. Дните отминават и просто очаквате, че ще продължат да идват, докато се случи неочакваното…”, пише Холи в социалната мрежа.

Младото и борбено момиче продължава своя разказ с думите:

“Сега съм на 27 години. Не искам да си ходя. Обичам живота си. Аз съм щастлива. Дължа го на любимите ми хора. Контролът обаче е извън ръцете ми”.

Писмото на Холи ни напомня, че най-ценните неща в живота са далеч от скъпите дрехи, коли и модерни апартаменти. Щастието се състои в нещо много просто – здравето и любовта.

“Вероятно сте били хванати в лош трафик днес, не сте се наспали, защото бебетата ви държат будни, а фризьорът ви е скъсил косата. Гърдите ви са твърде малки, имате целулит, коремът ви не е плосък… Оставете тези глупости на заден план. Всичко е толкова незначително, когато погледнете живота в цялост.”

“Бъдете благодарни за всеки ден, когато не ви боли нещо и дори в дните, в които не се чувствате добре, защото имате грип, болки в гърба или изкълчен глезен, приемете, че е глупост, бъдете благодарни, че това не е животозастрашаващо и ще изчезне след време”.

В края на писмото Холи призовава хората да даряват кръв, защото благодарение на това тя успява да живее година повече.

“Дарението на кръв ми помогна много. Поддържа ме жива още една година. Една година прекарах със семейството, приятелите и кучето си. Една година имах някои от най-прекрасните моменти в живота си”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *