ДЕН ПРЕДИ РЕШЕНИЕТО ДА ВЛЕЗЕ В СИЛА! Областният управител Б. Михайлов стопира забраната на ОбС – Банско за нови казина, еротик барове и нощни клубове

Областният управител Бисер Михайлов стопира забраната на община Банско за изграждане на нови нощни клубове, казина и еротик барове в курорта. Михайлов връща за ново обсъждане и преразглеждане решението на ОбС – Банско, което трябваше да влезе в сила от днес и респективно да започне да действа забраната, чието издаване бе гласувано с единодушие от местния парламент. С постановения акт от областния управител обаче е обявено за незаконосъобразно.  

Бисер Михайлов се ограничи да коментира кои са установените закононарушения, но заяви, че такива има. „Установил съм наличие на нарушение и съм упражнил моите правомощия по отношение законосъобразността на решението и то вече е върнато за преразглеждане от Общински съвет – Банско”, каза областният управител и допълни, че срокът за преразглеждане е 14 дни.

Броят на нощните клубове, казина и еротик барове в Банско към момента е 20, с общ капацитет от 1500 места. 

Няколко дни след взимане на решението от ОбС – Банско Окръжна прокуратура – Благоевград  също прозря незаконосъобразност и възложи на Районна прокуратура – Разлог да извърши проверка по реда на надзора за законност. На пръв прочит държавният обвинител установи, че са налице данни за противоречие с чл. 3, ал. 2 от Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност.

В същото време кметът на Банско Георги Икономов е категоричен, че общините и общинските съвети трябва да получат реални правомощия и да могат сами да преценяват и решават кое е добро за населеното място.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *