HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ден четвърти! Актуална информация за пожара в Кресненското дефиле

Четвърти ден продължава борбата на стотици огнеборци с пожара в Кресненското дефиле. Въпреки че в петък ситуацията бе близо до овладяване, и в съботния ден огнената стихия не бе потушена напълно.

През деня се стигна и до друг пожар в район, който предизвика спиране на движението по главен път Е-79 в района на Кресна. Мярката бе заради силно задимяване в участъка, но бе свалена час по-късно.

„В голямата си част пожарът е ограничен. Няма опасност за населените места и хората. Надеждата е до края на деня пожарът да е локализиран напълно. Засегнатите площи са около 16 000 декара, от които 13 000 са залесени. Оттук нататък за гората следва почистване, което ще отнеме минимум една година. След това започват дейности по нейното възстановяване, което обаче е изключително скъпо. Нужни са около 15 милиона лева за това и поне 50 години, за да има отново такива дървета, които изгоряха в пожара“, обясни в „Събуди се” Дамян Дамянов, директор на Югозападно държавно предприятие.

От МВР отново призоваха пътуващите да се съобразяват стриктно с разпорежданията на органите на реда, а по последната информация от властите е, че опасност за хора и населени места към момента няма.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *