Ден четвърти! Продължава издирването на изчезналия Адриан Златков

Полицията продължава да издирва изчезналия 25-годишен мъж. Главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов коментира, че към момента няма данни да е направен контакт с близките на мъжа. По думите му родителите са шокирани и контактът с тях е труден. Главният секретар на МВР потвърди, че автомобилът на изчезналия наистина е бил паркиран неестествено. „Всичко говори за динамика и непредварително планирано паркиране на този автомобил, от там правим извода, че наистина с този човек се е случило нещо, което е против волята му“, обясни гл. комисар Маринов. Той призна, че бизнесът, който развива бащата на младия мъж наистина е конфликтен с оглед на това, че и автомобилите, и техниката са изключително скъпи. Главният секретар уточни, че им е предоставен списъкът на всички длъжници, които са значителна бройка. По думите му няма данни да има сума, която да е в такъв размер, че да предизвика такова деяние. „Всяка информация, която касае случая, може да бъде дадена на СДВР, МВР, има хора, които ще я поемат, анонимността на подателите е гарантирана. До момента нямаме свидетели, които да дадат информация дали към лицето са прилагани насилствени действия. Обявен е за изчезнал от бащата, тъй като ползваният от него автомобил е бил изоставен“, допълни главният секретар на МВР и подчерта, че към момента не могат да изключат нито една версия, тъй като няма преки свидетели за насилствени действия спрямо изчезналия.
На брифинг главният секретар на МВР заяви, че в случая има заложник сред похитителите и това изисква хигиена на информацията, която изтича в публичното пространство. Маринов увери, че по случая е създадена организация и че са включени абсолютно всички структури, които са компетентни да работят по този вид престъпна дейност, включително експерти от Института по психология по отношение на работата с родителите и близките.
Случаят бе коментиран и от главния прокурор Сотир Цацаров, който също потвърди пред медиите, че се работи по всички версии. Той подчерта, че това, което го притеснява в момента, е съдбата на пострадалия, както и състоянието на неговото семейство.
На 30 август към 10.30 часа от тел. 112 бе получен сигнал за изоставен на пътя в района на с. Герман лек автомобил. Веднага към мястото e бил насочен екип от столичната полиция. При огледа бе установено, че в колата е имало лични документи и мобилен телефон. Установен бе собственикът на автомобила и бяха предприети всички действия за откриването на местонахождението на водача на колата. Бащата на 25-годишния е обяснил пред полицията, че момчето не е имало и врагове, които да са способни да направят това.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *