Ден 22: Блокади и нови митинги в центъра на София

Втори ден – блокади в центъра на София! След общонационалния митинг в столицата снощи беше спрян трафикът през основни кръстовища, предава Нова ТВ.

Частични блокади имаше и в страната, включително и на Прохода на Републиката. Днес протестиращите отново се събират в триъгълника на властта, както и в няколко големи града, а полицията предупреди, че очаква да се стигне до сблъсъци.

Блокадата на “Орлов мост” продължава вече почти денонощие. А успоредно с орлите, са блокирани и шофьорите.

Заради затвореното кръстовище в центъра и блокираният бул. “Цар Освободител” всички подстъпи към „Цариградско шосе” се превърнаха в реки от автомобили.

Градският транспорт също е с променени маршрути. Разстоянието от Семинарията до кръговото на „Драган Цанков” в различните етапи на сутринта се преминаваше за между 15 и 20 мин. А настроенията на хората зад волана, които чакат в задръствания, са полюсни.

„Трябва да играе тоягата. Няма проблем, подкрепяме протестите”, казват шофьори. А други споделят, че ситуацията не им харесва: „Хората трябва да знаят, че ние сме на работа, ужасно е”.

От полицията продължават да работят с пълен капацитет, но не могат да планират, защото действията на протестиращите не са официално обявени и се променят постоянно.

Протестно шествие има и във Варна. Исканията им остават същите, а полицейското присъствие е засилено.

Нов протест има и в центъра на Пловдив. Тази вечер сборният пункт е пред Общината. Хората днес са значително по-малко от вчера.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *