Депутатите отказаха да си орежат заплатите

Депутатите отхвърлиха идеята да си орежат заплатите.

Живко Табаков от ИМВ предложи да влезе в дневния ред на парламента предложението на политическата сила за орязване възнагражденията на законотворците, но беше отхвърлено.

Той посочи, че в дни като тези, когато бизнесът е на колене, намираме се в социална и икономическа криза, хората живеят на прага на бедността, народните представители би трябвало да са солидарни.

Йордан Цонев от ДПС обаче настоя, че такова решение не следва да се обсъжда.

“Като дойде другото Народно събрание народните представители могат да решат да не получат заплати, сутрин по десет тояги на голо и така”, коментира той.

Вежди Рашидов определи предложението на Табаков като популизъм.

“С тоя див популизъм аз предлагам друго нещо да направим. Който иска депутат да стане, да внася по 1000 лева, председателят по 3000 и зам.-председателите по 2000”, каза той.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Безплатно просвещение за "калинки"

    Има си хас да орежат заплатите си, които растат непрекъснато по измислените от самите тях “правила” в настоящ конфликт на интереси! Та нали борбата за влязат в Парламента е именно за кокала, а не на служба роду! Все едно т.нар. “ректор” на ЮЗУ, самовеличаещ се като “професор”, да откаже откраднатите стотици хиляди, с които сам се е “наградил”! А дано, ама надали…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *