Депутатите положиха клетва

Журналистът Тома Томов откри 44-ото Народно събрание с прочувствено слово. Това право той получи като най-възрастният депутат.

“Възрасттта ми дава няколко минути право да ви помоля да си затворите очите. Представете си как целият този декор около вас изчезва и отиваме там където е зачената Българската държава. Вижда се Бенковски, който води своите войници. Строги стражници питат “кой живей, а отговорът е България живей”, започна Томов, цитирайки Захари Стоянов пред новоизбраните народни представители.

“Никой не мисли за сделки, дали са клетви пред Бога и народа и са дали клетва за доброто на България”, допълни Томов, който продължи своите силни думи към депутатите преди клетвата.

Томов допълни, че вярва за това, че има видим и недивидим свят, тези ангели които са си дали живота за страната ги гледат в момента и най-сетне трябва да се оправи дома ни и да дойдат златните години, в които да се върнат натирените деца на България, пише пик. После помоли всички да станат и да пристъпят към клетвата. След нея прлоцвуча химнът на България.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *