Депутати от ГЕРБ алармират министър Аврамова: Участъци от АМ „Струма” тънат в мрак, лампи светят само през деня…

Запозната ли е Агенция „Пътна инфраструктура” с огромните тъмни участъци по Е-79, бе въпросът, с който депутатите от ГЕРБ Даниела Савеклиева и Георги Динев атакуваха завчера министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова с искане за бърз писмен отговор.

Депутатката от Благоевград Савеклиева алармира за пътния участък на международния път Е-79 от местността Антените до кв. „Струмско”, в който от години няма никакво осветление. Това намалява безопасността на движение на пътните превозни средства и създава предпоставки за възникване на ПТП, са притесненията на Савеклиева.

Планирани ли са действия за разрешаване на проблема, какво е състоянието на инфраструктурата в този участък и ако няма вариант за ремонт – в какъв срок би могла да се изгради нова инфраструктура, са въпросите, за чиито отговори настоява депутатката.

Петричкият й колега Г. Динев пък се е съсредоточил върху осветлението на пътните връзки Петрич-Мелник и Петрич-Кулата и пътните възли Генерал Тодоров и Марикостиново и Петрич-Кулата.

„За съжаление от 2 години изграденото тук осветление не функционира по предназначение – повечето от осветителните тела не работят, а друга част от тях светят само през светлата част от денонощието”, описва депутатът картинката пред министър Аврамова.

Според него тази част от магистралата би трябвало да е осветена още през 2015 г., когато е имало обществена поръчка, но до момента са подадени сигнали за поне 70 неработещи осветителни тела, а пътната връзка Петрич-Кулата въобще не е осветена. Кой е извършил изграждането на въпросното осветление, има ли гаранционно обслужване и възможно ли е възстановяването на лампите край магистралата преди падането на първия сняг в общината, са въпросите, зададени от Динев.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *