Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев подаде оставка

Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев подаде оставка.

Новината съобщи народният представител Спас Гърневскси в пленарна зала.

Тези дни НАП е започнала данъчна проверка на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев, каза още Гърневски и допълни: “Единствената цел е да не пречи на проверката и да не се спекулира с името на ГЕРБ. Сами напускат организацията, за да не петнят името ѝ, както това непрекъснато се прави от опозицията“, заяви още депутатът от ГЕРБ.

“За пореден път ГЕРБ дава пред гражданите ясно и точно послание как трябва да функционира една истинска демократична и отговорна за делата си партия”, заяви още той. Гърненски каза, че при най-малкото съмнение в депутатите, те сами депозирали оставката си, а не чакат да приключат проверките, като не се криели зад имунитети.

Както struma.bg информира депутатът от ГЕРБ – Гоце Делчев Димитър Гамишев е продал затъналата си в дългове фирма „Гамишев – НКБ“ ЕООД на малоимотен собственик на фирма от Северна България. Това е станало в края на април 2016 г., малко преди Гамишев да бъде избран за общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев. Тогава бъдещият депутат прехвърлил фирмата си на „Файнест Асошиътс“ ЕООД, която се оказва с 2 лева капитал, основана през 2013 г. и е регистрирана в Ловеч на ул. „Шипка” 5А.

В момента „Гамишев – НКБ“ ЕООД фигурира в списъка на големите длъжници на НАП, които нямат имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни мерки. Фирмата дължи на хазната 195 774 лв. Тя е вкарана във въпросния списък през август 2017 г., но дълговете в особено големи размери са налице доста време преди това, още докато Димитър Гамишев е неин едноличен собственик, сочат данни от годишните финансови отчети на фирмата.

Депутатът бе осъден от Окръжен съд – Благоевград на две години условно за пътен инцидент от 2014 година със загинал пешеходец. Заради този смъртен случай миналата година главният прокурор Цацаров му поиска имунитета и в момента Гамишев все още е със свален имунитет и няма пречка да бъде разследван и за избягване на данъци в големи размери.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *