Депутатът от Гоце Делчев Богдан Боцев заразен с Ковид-19, първите му симптоми – висока температура и силни болки в ставите и мускулите

Депутатът от Гоце Делчев Богдан Боцев е заразен с Ковид-19. Това обяви самият той в социалните мрежи, след като стана ясен резултатът от проведения му PCR тест, който отчете положителен резултат. Народният представител даде първо пред „Струма“ интервю, след като неприятната новина стана факт:

„В петък късно вечерта получих първите симптоми – вдигнах висока температура. Това бе придружено с гърлобол и със силни болки в ставите и мускулите, които не мога да скрия, че затрудняваха движенията ми. Веднага на следващия ден дадох проба за изследвания и по препоръка на личния ми лекар започнах прием на лекарства и се изолирах. По-късно дойде и резултатът от теста ми, който за съжаление се оказа положителен. В момента мога да кажа, че съм в сравнително добро здравословно състояние и се лекувам вкъщи, не съм настаняван в болница. Добре е, че от вчера по обяд температурата ми спадна и се нормализира, намаляха болките в краката и ръцете. Според лекарите, а и според моето усещане състоянието ми е по-добро. Те смятат предвид това, че съм по-млад човек, че спортувам, нямам хронични заболявания, че до няколко дни би трябвало да се почувствам още по-добре. Надявам се, че прогнозата им, че ще възстановя напълно в рамките на две седмици до 20-ина дни ще се оправдае. Разбира се, ще спазвам през това време режима, който ми е предписан – самоизолация, прием на дадените ми лекарства.  

От гледна точка на състоянието, в което се намирам, искам да кажа, че трябва да гледаме по-сериозно на това заболяване и да не го неглижираме. То е опасно и наистина съществува. Особено внимателни трябва да сме с по-възрастните хора, към хората с хронични заболявания. Нека бъдем солидарни и да спазваме всички предписани мерки – лична хигиена, ограничаване на контактите, доколкото е възможно, и да носим маски. По този начин ще предпазим не само нас, но също нашите близки, хората, с които общуваме. Така помагаме и на медицинския персонал, които в момента са натоварени най-много и трябва да се грижат за нас. Ситуацията при тях е доста напрегната. Защото липсата на лекари е по-големият проблем, а не толкова липсата на легла. В крайна сметка легла може да има, но ако няма лекари, които да се грижат за хората, то това легло си остава един креват, една ненужна вещ, пък дори и намираща се в болница.

Хубавото е, че имам подкрепата на близките ми, на много мои познати, които ми се обадиха да се поинтересуват от състоянието ми и да ми дадат кураж. Това със сигурност ми дава повече сили, защото е много важно да се укрепи духът на всеки един човек, който има някакъв проблем, защото всеки стрес е доказано, че влияе не само върху психиката ни, но и върху нашия имунитет и организма ни като цяло.

От друга страна, времето на изолация дава възможност на човек да обърне внимание на себе си и да се съсредоточи върху някои неща, които иначе остават малко встрани през ежедневието му.

Надявам се да се възстановя възможно най-бързо и да се върна на работното си място, където ни очаква много работа. Предстои обсъждането и приемането на новия бюджет, има още много въпроси, които трябва да се решават.

Нека да не забравя и в крайна сметка да се извиня за причинените тревоги на всички, с които съм общувал в последните няколко дни. Бъдете здрави вие и вашите семейства!“.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *