Депутат се самоуби и остави предсмъртно писмо

Южнокорейски депутат, срещу когото се води разследване за корупция, сложи край на живота си в Сеул, съобщи полицията, цитирана от световните осведомителни агенции.

Но Хо-чан беше трети мандат депутат от лявата Партия на справедливостта. Той бе заподозрян, че е получил 50 милиона вона (37 000 евро) от блогър, свързан с много политици. Блогърът в момента е съден, че е използвал незаконно компютърни програми, с които да влияе на общественото мнение в най-големия интернет портал в Южна Корея „Навер“.

Обвинен е, че по изкуствен начин е увеличил броя на положителните реакции на коментари, публикувани в „Навер“ в подкрепа или в ущърб на различни политици.

В бележка, оставена в апартамент в Сеул, Но признава, че е получил парите от блогъра, но отрече да е правил в замяна каквито и да било политически услуги.

Депутатът бе намерен на земята до блок, от който вероятно се е хвърлил. Южна Корея има един от най-високите проценти на самоубийства в света, особено сред обществени личности, замесени в скандали. През 2009 г. президентът Но Му-хьон, срещу когото имаше обвинения в корупция, се самоуби.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *