Десета изложба „Ангелина и приятели“ в РИМ събра 26 художници, обединени от идеята „Уважавам света на другия“

10-ото издание на изложбата „Ангелина и приятели“ събра в Регионалния исторически музей на Благоевград 26 творци от цяла Югозападна България и гостенка от Сърбия. Изложбата е уникална с две неща: за участие в нея никой никого не кани, а пожелалите да се включат са вдъхновени от идеята „Аз уважавам света на другия“. „Двигател“ на събитието, което на всяко издание събира сериозна и разнородна публика, е художничката Ангелина Станчева.

„Ние вярваме, че всеки един творец има своята аудитория и своето място в културния живот на България и специално в Благоевград и региона”, обобщи инициаторката.

Участниците от Перник, София, Благоевград, Кюстендил, Гоце Делчев бяха аплодирани горещо от ценителите на изобразителното изкуство, много от тях се включват за пореден път в експозицията. „За огромно съжаление преди няколко седмици си отиде нашият колега доц. Атанас Дафинов, талантлив художник и изключителен човек и приятел, възпитал много даровити художници и студенти, първият, прозрял идеята на изложбата и пожелал да участва в нея вече 10 г. Седмица след Наско си отиде и дългогодишната счетоводителка на групата на художниците в Благоевград Дора Бойчева. Нека си ги спомним с хубаво, но колелото на живота се върти и той продължава“, отбеляза А. Станчева и обяви събитието за открито.

ДИМИТРИНА АСЕНОВАПубликата (сн. 1) аплодира участниците, представени от А. Станчева

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *