Десетки ранени при две влакови катастрофи в Австрия и Испания

Десетки бяха ранени при две влакови катастрофи в Австрия и Испания. Общо три пътнически композиции участваха в инцидентите.

45 души са пострадали, след като двуетажен пътнически влак се удари в платформа на гара недалеч от Мадрид. По някаква причина влакът не намалил достатъчно в края на линията и се ударил силно в буферите.

Четирима са тежко ранени и остават в болница. Държавните железници, на които е влакът, обявиха, че засега не знаят причината за катастрофата, но разследват случая.

12 души бяха ранени във влакова катастрофа и в Австрия. Две пътнически композиции се блъснали недалеч от Виена. Четирима от пострадалите са с по-сериозни травми и остават за лечение в болница, съобщава Нова ТВ.

Един от ранените е в тежко състояние и е бил откаран с медицински хеликоптер до специализирана болница. Инцидентът станал на място, където линиите се разклоняват за разминаване.

Двата влака се движели в една и съща посока и се ударили странично, като общо три вагона се преобърнали. Основната версия за причината за катастрофата е човешка грешка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *