Десетки рибари „избягаха” от карантината край Струма, благоевградчани хванаха малък сом и го върнаха обратно в реката

Високите температури и почти лятното време изкараха десетки рибари по река Струма край  Благоевград. На фона на  извънредното положение и предприетите рестриктивни действия за ограничаване на коронавируса хората предпочетоха да поемат глътка въздух до реката, вместо да стоят затворени по блокове и апартаменти. Движение в района на благоевградското село Бело поле се наблюдаваше още в началото на седмицата, когато през селото по посока на реката се отправиха множество коли с пернишка и софийска регистрация.

Сега със затягането на мерките и ограниченията за пътуване край Струма акостират предимно местни рибари и автомобилите са предимно с благоевградски номера. „Въоръжени” с живарници, такъми, столчета, рибарите хвърляха въдиците в района на моста за Българчево и Бучино и чакаха да клъвне. Така само за няколко часа въдичари от Благоевград успяха да хванат около десетина скобара. Към  улова добавиха и малко сомче, което обаче пуснаха обратно в реката като истински професионалсти. Те разказаха, че ловят на плувка с троха, с тънко влакно и малки кукички, без предварителна захранка на мястото.

„Идеята не е колко и какво ще хванем. Просто дойдохме да се разнообразим и да подишаме малко въздух. Да, знаем и сме наясно с наложените мерки, но не мислим, че с идването на реката правим нещо нередно, а и природата е едно от най-добрите лекарства и терапия”, категорични бяха рибарите.

Впечатление направи, че докато чакаха слука, те бяха на голямо разстояние един от друг.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *