Десетокласникът в НХГ Диян Калайджиев е новият председател на Съвета на децата към ДАЗД

Диян Калайджиев, десетокласник в Националната хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ – Благоевград, бе избран за председател на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето. Талантливият ученик успешно защити своята кандидатура, издигната лично от председателя на ДАЗД. Диян покри всички изисквания за заемане на позицията, а именно: креативност, организаторски умения, умения да мотивира и обединява връстниците си за определени каузи и събития, умения да изразява и защитава общото мнение. В състава на комисията по избора на председател на Съвета на децата бяха включени експерти към ДАЗД и членове на самия Съвет на децата.

Като представител на гласа на младите хора Диян Калайджиев /на снимката/ ще има важна роля както при организирането на различни инициативи за популяризиране на правата на децата и детското участие, така и при дискутирането на становища по проекти на нормативни документи.
Първото важно събитие за новия председател е годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето, която отбелязваме на 20 ноември 2019 г. Членовете на съвета ще оставят своето послание към идните поколения в капсула на времето, която ще бъде отворена през 2030 година. СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *