Десетокласникът от благоевградското 5-о СУ И. Митев постигна успеваемост 81.5% на НВО по дигитални компетентности, наградиха 50 отличници с екскурзия

Десетокласникът от благоевградското 5-о СУ „Георги Измирлиев“ Иван Митев постигна успеваемост 81.5% на националното външно оценяване по дигитални компетентности, за което ще бъде отличен от Министерството на образованието и науката. Както е известно, тази учебна година за пръв път в 10 клас се проведоха НВО по български език и литература, и по математика. По желание завършващите първи гимназиален етап можеха да положат и изпити по чужд език и по дигитални компетентности, който цели да провери компетентности.
Моменти от екскурзията, с която от училището насърчиха 50 отличници

От 2682-ма десетокласници в област Благоевград компютърните си умения тестваха 308. За постигнатия висок резултат Иван ще получи сертификат от МОН. Изявеният гимназист постъпва в 5-о СУ още в 1 клас, обучава се в паралелката по „Предприемачество и бизнес“.

За да стимулират учениците, с решение на педагогическия съвет в 5-о СУ учредяват награда „За моето училище – заслужил ученик“. Тя се връчва за постигнат отличен успех, активна дейност, изяви на национално, регионално ниво, участия в инициативи и не на последно място – при липса на административни наказания и санкции. Наградата за пръв път бе „приложена” в края на тази учебна година и 50 ученици получиха безплатна екскурзия в Пловдив.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *