Десетокласник от благоевградската Математическа, син на певец, пети в национален конкурс по английски

Десетокласникът от Природо-математическата гимназия в Благоевград Димитър Борумов, чийто баща и съименник е известен певец в оркестър „Воденицата“, стана пети на националния кръг в състезанието за речеви и комуникативни умения на английски език, който се проведе преди дни в Стара Загора. Младежът е председател на Ученическия парламент в Благоевград. През октомври спечели регионалния кръг на националното ученическо  състезание, което го класира за финала.

„За първи път в 8 клас пожела да участва в този конкурс и тогава също се класира за националния кръг. Не е ходил на частни уроци или допълнителни курсове по английски, всичките знания е натрупал в училище – първо в ІІІ ОУ, после в подготвителния 8 клас в Математическата“, щастлива от резултатите е класната му и преподавател по английски Таня Бикова. Тя призна, че младежът привлякъл вниманието й още в първия час на класа преди 2 г. с отличната си дикция, наследена от таткото, и с изключителното си трудолюбие и скромност. Доброто класиране на първото явяване на ученически конкурс на езика на Шекспир  го мотивирало и започнал да участва в много състезания по английски, като миналата година със съученик като дуо стигнали до полуфинал на българския турнир за английска реч и дебати BEST.

Димитър Борумов е отговорник на класа си, председател на Ученическия парламент в ПМГ и „дежурен“ водещ на училищни и градски тържества и церемонии.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *