HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Десетокласничката Илияна Ивайлова от кюстендилската ЕГ най-добра на тест за общински стипендии, ще получи 350 лв.

Десетокласничката Илияна Ивайлова от кюстендилската Езикова гимназия “Доктор Петър Берон” е тазгодишният фаворит на общинските стипендии. Тийнейджърката стигна до 34 точки, при максималните 36. Това стана ясно, след като в заседателната зала на общинската управа в Кюстендил разсекретиха писмените работи на учениците.
Тестът за общински стипендии се провежда за шеста поредна година, а резултатите се проверяват от комисия под председателството на социалния антрополог Харалан Александров. “Тази година учениците са по-малко на брой, но пък показаха много добри резултати. Нямам ученик, който да е под 21 точки, други години сме имали и с по 16 точки. За теста бяха обявили и критериите, които са 6. Най-важното е децата да умеят да развият своята гражданска позиция по зададените казуси”, коментира директорът на дирекция “Образование, култура, спорт, младежки дейности и туризъм” инж. Нели Петкова.
“Резултатите показаха, че тази година по-добри са били учениците от Езикова гимназия, радвам се, че има конкуренция”, заяви и заместник-кметът по хуманитарните дейности Светослав Василев. На второ място по резултат с 33 точки е Кристън Крумова, отново от 10-и клас на ЕГ, и трета с 32 т. е Божидара Начева от 11-и клас на ПМГ. При малките от осми-девети клас с най-добър резултат е Василена Хранова от ПМГ с 33 т., следвана от Анастасия Василева от ЕГ и трета Виктория Нешева от ЕГ. Общо 7 ученици от възрастовата група 8-9 клас и 20 от групата 10-12 клас ще получат общински стипендии, уточни инж. Нели Петкова. Това са деца, получили минимум 29 точки, като стипендията за 29 т. е 70 лв. Получилата най-много точки Илияна ще получи 350 лева
Официалното награждаване  на учениците ще стане 3 август от 11 ч. в Килийното училище.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *