Десислава Атанасова оглави комисията за Конституцията

Депутатите избраха състава на комисията за промяна в Конституцията.

За председател ГЕРБ излъчи депутатката Десислав Атанасова, а за членове Красимир Ципов и Тома Биков, пише news.bg.

Обединени патриоти излъчиха Искрен Веселинов за заместник-председател и за членове Борис Ячев и Христиан Митев. “Воля” изпрати в комисията Симеон Найденов, Пламен Христов и Елена Пешева. От независимите в комисията влиза Спас Панчев, предложен от ГЕРБ. Вие наистина сте решили циркът да продължи и да бъде пълен, изуми се социалистът Георги Свиленски.

БСП отново обявиха, че няма да участват в комисията и изобщо в темата, а ДПС напуснаха пленарна зала.

Припомняме, ГЕРБ внесоха предложението си за нова Конституция, събирайки 127 подписа – подкрепата за проекта, който се наложи да бъде редактиран още веднага, дойде от коалиционните партньори от Обединени патриоти, както и от депутати от “Воля” и независими. От ДПС вече обявиха, че няма да подкрепят инициативата на ГЕРБ, от БСП също са против.

На 14 август премиерът Бойко Борисов в своя изявление предложи да се свика Велико народно събрание и да бъдат направени промени в Конституцията. Тогава Борисов обеща, да се оттегли в деня, когато бъде свикано Велико народно събрание.

Междувременно първото предложение за нов Основен закон на ГЕРБ, което бе внесено тържествено в Народното събрание, бе основно редактирано.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *