Десислава Радева: Не съм първа дама, не командвам президента

Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм. Не съм настоявала да имам охрана, нито пък възприемам присъствието на НСО в личното ми пространство като белег за превъзходство. Приемам и се съобразявам с решение, което гарантира сигурността на президента. Това написа във Фейсбук профила си съпругата на държавния глава Десислава Радева.

В поста си тя уточнява, че не командва президента, нито му казва как да управлява държавата.

„Именуването ми като „генерал Деси“ е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент”.

Съпругата на Румен Радев допълва, че не разполага със сътрудници и секретарка.

„Използвам кабинет в президентството, на какъвто са имали право и предишните съпруги на президенти. Там организирам срещи, свързани с инициативите, с които съм ангажирана като съпруга на президента.

Не съм разпореждала ремонти във вила „Калина“, нито съм нахлула с майстори веднага след изборите. Живеем в къщата от една седмица. Завари ни добре стопанисван и уютен дом”.

Във връзка с твърденията за баща си, Десислава Радева пише:

„Баща ми никога не е бил военен, още повече генерал. Баща ми беше моряк, радист. И никога не е „строявал” президента. Той е покойник от 11 години.btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Гугутка Таралинкова

    „Използвам кабинет в президентството, на какъвто са имали право и предишните съпруги на президенти.” Май никъде не е написано, че “президентшите” ИМАТ ПРАВО на безплатен кабинет в Президентството? Това, че досега слагачи са го правили за предишните “първи дами” не значи, че априори това им е право. Ако иска да е различна, да го откаже, а ако толкова и трябва място за срещи, да си наеме офис!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *