Деси Радева впечатли с елегантна рокля в Токио

държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева присъстват на церемонията по интронизация на новия император на Страната на изгряващото слънце Нарухито.

Президентът и неговата съпруга бяха облечени изключително официално.

Радева е заложила на елегантна дълга синя рокля, съчетана с изискано колие от перли, пише вести.

Държавният глава е в строг фрак подходящ за събитието.

Прави впечатление, че повечето от мъжете на важното държавно събитие са също заложили на този тип облекло.

Световни лидери и кралски особи се събраха в Токио, за да присъстват на нещо,което се случва веднъж на поколение, категорични са експертите по дворцов етикет, съобщава в. „Джапан таймс“.

Нарухито ще се възкачва на трона на хризантемата в присъствието на 190 делегации от цялата планета. Макар императорът да беше провъзгласен на 1 май, когато беше обявена смяната на имперската ера, церемониите в този ден бяха доста по-скромни от днешната.

Тя представлява официалната част, при която император Нарухито и императрица Масако се появяват пред обществото в официалните имперски роби и заемат местата си на трона, олицетворяващ тяхната власт.

Нарухито стана новият император на Япония в края на април, поемайки най-старата монархия в света след историческото абдикиране на баща си Акихито.

Нарухито е 126-ят император на Япония и официално вкарва страната в нова ера, за която вече беше избрано името Рейва.

Имперската ера – в превод „красива хармония”, ще трае докато Нарухито остане на трона. 

Той е 126-ият император на най-старата наследствена монархия в света, която според историци датира от 1500 години.

“Давам обещание да действам съгласно конституцията и ще изпълнявам дълга си като символ на държавата и единството на народа на Япония и винаги ще се стремя към щастието на народа и мира в света, като мисля за народа и го подкрепям. Искрено се надявам, че страната ни, чрез мъдростта и неспирните усилия на народа ни, ще продължи да се развива и ще допринася за приятелството и мира в международната общност и благоденствието на човечеството”, заяви японският император, цитиран от ДПА.Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *