Детенцето, паднало от 7 метра в Сливен, било изпуснато за секунда от поглед

Сливенският прокурор Христина Блецова обясни какво точно е станало с 3-годишното момиченце, което на 28 декември падна от 7 метра височина от прозореца на хотел в Сливен върху бетонна козирка. Детенцето е настанено с черепна травма в болницата, като по последни данни състоянието му е овладяно.

„На 28 декември по обяд семейството е напускало хотел в Сливен, в който е било настанено във връзка с празниците. Става дума за четиричленно семейство от село в Пловдивско. Родителите събирали багажа, по-голямото дете отворило прозореца, за да се охлади. Прозорецът се намирал ниско долу до земята, тип френски, малък – метър на 55 сантиметра. За момент родителите са го изпуснали замалко от поглед, детето е паднало от 7 метра височина върху бетонна козирка, четири етажа по-долу“, разкри тя в ефира на БТВ.

„Не бих казала, че е оставено без надзор, тъй като цялото семейство е било в стаята. Братчето, по-голямото, е било в тоалетната, бащата си е връзвал обувката, майката е приготвяла багажа и то за момент се е отклонило. Нямаме данни да е бил обезопасен прозореца. На този етап е извършен оглед на мястото, разпитани са бащата и по-голямото дете, хора от администрацията на хотела. Голям човек не може да падне от такъв прозорец, но малък – за съжаление, да. Станал е нелеп инцидент. Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, предстои да бъде разпитана майката, след като бъде в състояние да говори. На този етап нямаме данни за никакъв умисъл. Стабилизирано е състоянието на детето. То е с черепна травма“, заяви още тя.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *