Дете загина при катастрофа с български бус, превозващ мигранти в Гърция

Четиригодишно дете загина, а други 27 души са ранени при катастрофата с български микробус, превозващ нелегални мигранти в Гърция, съобщава БГНЕС.

Микробусът се е ударил в камионна на около 80 км от град Солун. Сред пострадалите са и двама трафиканти на хора. Преди това шофьорът, който е иракчанин, е отказал да се подчини на полицейско нареждане за спиране на пътя. Той рязко увеличил скоростта, загубил контрола над микробуса и се ударил в камион.

В микробуса били превозвани мигранти от Сомалия, Ирак и Бангладеш. Сред пострадалите има пет непълнолетни деца. Две от тях са в тежко състояние, съобщава местната телевизия.

От гръцката полиция съобщиха, че са арестували и двама трафиканти от Пакистан, които действат на територията на съседна Турция. Те са арестувани при опит да преминат граничната река между двете страни с група нелегални мигранти.

Те са прекосявали реката с гумена лодка. В същото време на турския бряг е имало група от около 80 мигранти, която е чакала лодката да се завърне и да преминат на гръцка територия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *